вівторок, 22 лютого 2011 22:50

Україна не озброювала Каддафі - Наливайченко

Україна не озброювала Каддафі - Наливайченко

Інформацію про українських пілотів на винищувачах у Лівії мало спростовувати не Міністерство закордонних справ, а інші відомства.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Спростування має бути чітким і з боку всіх служб, які уповноважені на такі заяви. Це Міністерство оборони. Це Служба безпеки України, яка контролює, щоб наші громадяни не брали участь у незаконних збройних формуваннях як на своїй території, так і за кордоном. Також розвідка й інші спецслужби. Все це під егідою Ради національної безпеки і оборони. Відповідь мала бути вже сьогодні. Вона мала бути донесена до громадян, журналістів і міжнародних організацій", - наголосив він.

Наливайченко назвав "маячнею" повідомлення у ЗМІ про те, що пілоти, які на винищувачах обстрілювали лівійських демонстрантів, були українцями.

"Те, що це маячня і спеціальна інформаційна операція з негативним спрямуванням щодо нашої держави, можу заявити навіть з позиції опозиційної партії ("Нашої України" - ред.). Як громадянин і патріот вважаю, що маємо захищати своє добре ім'я", - наголосив він.

Що стосується співпраці з Лівією, за словами екс-глави СБУ, то Україна постачала і постачатиме авіаційну техніку, техніку цивільного призначення і військово-технічного спрямування.

"Сподіваюсь, що така співпраця буде продовжена і з іншими країнами. Це замовлення на наші заводи. Така співпраця була", - підкреслив він.

Він також заперечив, що Україна поставляла зброю у Лівію.

"Прямі поставки зброї з України не здійснювались. Це було військово-технічне обладнання і техніка. У всякому разі тоді, коли я мав доступ до інформації. Не думаю, що Україна є чи була серед країн, які озброювали Каддафі", - додав Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «Україна не озброювала Каддафі - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі