субота, 13 березня 2021 11:49

Ішла за сином: багатодітну матір зарізали біля дитячого садка

Ішла за сином: багатодітну матір зарізали біля дитячого садка
Лілію Гордєєву з Фастова вбили дорогою до дитячого садка, де на неї чекав син.За 4 роки до того жінка овдовіла. Її чоловіка 40-річного Андрія Заїку отруїли. Винних не знайшли. Фото: facebook.com/groups/206110406642144

13 березня минає 3 роки з дня вбивства 42-річної Лілії Гордєєвої з Фастова на Київщині. На жінку напали поблизу дитячого садка, куди йшла за сином. Вдарили 24 рази ножем.

Убивство замовила бізнес-партнер Лілії Алла Домасенко із сином Іваном. Виконавці — Олексій Єрмолович із сином Дмитром. Вони — працівники автомийки в селі Путрівка Васильківського району на Київщині, співвласницею якої була загибла. Одразу після вбивства заарештували усіх підозрюваних. Тільки 5 березня торік Бориспільський суд призначив справу про вбивство Лілії Гордєєвої до розгляду по суті. А всі підозрювані відпущені з-під варти. Про це кореспондентові Gazeta.ua повідомила правозахисниця Валентина Коваль.

"Вбивство вчинено на замовлення. Були заарештовані 4 осіб. Єрмолович Олексій - вбивця, Єрмолович Дмитро - син вбивці, який привіз батька на місце вбивства. А також Домасенко Алла та її син Домасенко Іван. Вбивця на допиті сказав, що керував замовленням та був головним Домасенко Віктор, голова сім'ї. Але ні затриманий, ні допитаний Віктор Домасенко не був. Слідству чиняться перешкоди. Домасенко Віктор - рідний брат судді Печерського суду Світлани Смик. Державна прокурорсько-судова система випустила всіх обвинувачених в замовному вбивстві з під арешту ще до того, як почалася слухатись справа по суті. Істота, в якої на руках була виявлена кров Лілі, сьогодні вільно гуляє вулицями Києва", - розповіла Валентина Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваних у вбивстві фастівчанки арештували на 2 місяці

Лілія Гордєєва була вдовою. За 4 роки до її вбивства за загадкових обставин помер її чоловік. Підозрювали отруєння. Справи вбивства чоловіка Лілія вирішила не чіпати. Адже і слідчу, яка вела справу її чоловіка, було невдовзі жорстоко вбито.

"У Лілії на руках залишилися троє дітей та повністю сліпа мама. Щоб вижити, щодня в будь-яку погоду їздила в Васильків, на базар, де мала невеличку торговельну точку. Найменший синок народився після смерті батька, донечка - школярка, син - студент. У селі Путрівка біля Василькова у співвласності з кумами Аллою та Віктором Домасенками мала приміщення. Його використовували під автомийку. І після загибелі чоловіка Ліля попросила невеличку оренду за користування її частиною приміщення. На що Домасенки сказали, що вона там ніхто. Ліля зробила найбільшу помилку - звернулася до суду, щоб просто виділити свою частку цього приміщення. Виявивши підробку документів, заявила до поліції, а потім - до прокуратури. Домасенки кричали Лілі в суді, що родичка Світлана все вирішить. Два роки суд, поліція, прокуратура над Лілею просто знущалися. А потім її вбили, бо зачепила питання про кримінальну відповідальність невістки судді і не тільки її", - додала Валентина Коваль.

Лілія Гордєєва сама виховувала дітей — Софію та Любомира. Старший Микита навчався в Польщі У день нападу ішла за наймолодшим сином у садочок. Не дійшла кілька метрів. Після поранення змогла перейти в лікарню через дорогу. Але врятувати її не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Ішла за сином: багатодітну матір зарізали біля дитячого садка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі