четвер, 04 лютого 2021 13:35

"Інтубувала хворого" - як загинула лікарка інфекційної лікарні

"Інтубувала хворого" - як загинула лікарка інфекційної лікарні
Загибла під час пожежі в обласній інфекційній лікарні Запоріжжя лікарка Ольга Гліва. Фото: facebook.com/ogolubovska

Лікарка 26-річна Ольга Гліва із запорізької лікарні загинула під час спроб повернути хворому пацієнту дихання.

Про це повідомила докторка медичних наук, інфекціоністка Ольга Голубовська.

"Красива, чесна, чиста людина, яку любили і поважали всі - і хворі, і персонал. Усе життя, присвячене порятунку людей, було попереду. І загинула, намагаючись врятувати чиєсь життя, повернути дихання, роблячи інтубацію хворому", - написала Ольга Голубовська в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У корпусі згорілої лікарні не було протипожежної сигналізації

Лікарка сподівається, що подібна трагедія не повториться, а винні будуть покарані.

Також стали відомі дані загиблих пацієнтів. Це жінки, усі жительки Запоріжжя – 69-річна Ніна Іванівна Захарова, 76-річна Валентина Іванівна Поплавця та Мая Соломонівна Вагіна, 91 рік.

Займання сталося 3 лютого о 23:25 в одній з палат на 1-му поверсі лікарні у відділенні реанімації для хворих на коронавірус. Джерело вогню було в одній з палат. Пожежні одночасно намагались загасити полум'я та врятувати пацієнтів, більшість з яких були підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. Загинули 4 людини – це 3 хворих та 26-річна лікарка, яка перебувала на чергуванні. Серед головних версій, що розглядають, - закорочення електродротів або несправність медичного обладнання.

Зараз ви читаєте новину «"Інтубувала хворого" - як загинула лікарка інфекційної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі