четвер, 16 березня 2023 08:53

"Їм треба обов'язково мати назву": Данілов висловився про перейменування Росії

"Їм треба обов'язково мати назву": Данілов висловився про перейменування Росії
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Росію можна перейменувати в Московію. Фото: ukrinform.ua

Росію можна було б перейменувати в Московію. Адже "всі речі мають називатися своїми іменами".

Так вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Нинішній режим в РФ Данілов назвав "точно не демократичним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов сказав, чи введе Україна війська у Грузію та Молдову

"Це точно вже після того, як він вийшов в ось цю стадію після 24 лютого 2022 року – це сучасні "гітлери". Їм треба обов'язково мати назву. І ця назва має їх супроводжувати довгий проміжок часу", – сказав Данілов.

Він також наголосив, що Захід інколи помилково вважає, що Росія має стосунок до Європи.

"Росія – це країна з тих, що йдуть із Золотої Орди, з тих країв, це суцільна Азія. Нічого тут страшного немає. Просто це треба визнати як історичний факт, зрозуміти, що те, що вона тут поцупила з нашої країни, що воно повернеться, тому що по-іншому воно не буде ніяк. І тоді це буде звичайна азійська країна", – додав Данілов.

Президент України Володимир Зеленський розглянув електронну петицію, автор якої пропонує офіційно перейменувати Росію на Московію, а також замітини терміни "російський" на "московський", а "Російська Федерація" – на "Московська федерація".

За словами президента, "порушене у петиції питання потребує ретельного опрацювання як у площині історико-культурного контексту, так і з огляду на можливі міжнародно-правові наслідки".

Зараз ви читаєте новину «"Їм треба обов'язково мати назву": Данілов висловився про перейменування Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі