середа, 20 листопада 2019 10:40

Хотів убити: нові подробиці у справі про знущання чиновника над собакою

Хотів убити: нові подробиці у справі про знущання чиновника над собакою
Колишній заступник мера, директор Державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич прив'язав собаку до автомобіля і протягнув 1,5 кілометра дорогою. Фото: Facebook/Олена Голубнича

Директор державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич, який влаштував страшну розправу над собакою, спробував позбутися покаліченої тварини і влаштувати "покусану" маму в лікарню заднім числом.

Усе робив, аби уникнути покарання та виправдатися за жорстокий вчинок, вважає голова ГО зоозахисників Хмельницького "Врятуй життя" Олена Голубнича.

"Поліцейські поділилися інформацією, що підозрюваний намагався 19 листопада оформити свою маму в лікарню заднім числом, щоб довести обгрунтованість свого жорстокого поводження. Мовляв, пес покусав маму, а син за неї заступився і вирішив покарати тварину", - повідомила Олена Голубнича, передають "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Врятували покаліченого собаку, якого прив'язали на ланцюг до машини таксиста

Собаку хотіли приспати у ветеринарній клініці.

"Його привезли приспати. Керівник нашої бригади швидкої ветеринарної допомоги Ірина привезла туди на операцію іншу собаку. І раптом бачить - під'їжджає машина, з неї виходить якийсь чоловік, волочить за собою забитий дерев'яний ящик. Приніс його до лікаря і дістав звідти собаку - ту саму, яку ми бачили на тому страшному відео в Красилові. І попросив лікаря зробити евтаназію, тобто приспати пса ", - додала зоозахисниця.

У поліції відкрили кримінальне провадження за жорстоке поводження з твариною. Якщо суд визнає Володимира Байдича винним, йому загрожує до 8 років в'язниці.

Поблизу села Кузьмин в Красилівському районі Хмельницької області водій 1,5 км волік по дорозі прив'язаного до автомобіля собаку. Водієм виявився колишній заступник мера, а нині – директор Державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич. Пес змушений був бігти за автомобілем свого "господаря". Небайдужі очевидці зупинили шкуродера і зажадали, щоб він відв'язав пса від машини, а після цього - викликали поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Хотів убити: нові подробиці у справі про знущання чиновника над собакою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі