неділя, 11 лютого 2024 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР підтвердило використання російськими загарбниками Starlink

ГУР підтвердило використання російськими загарбниками Starlink
Російські загарбники на фронті використовують системи Starlink. Фото: trueua.info

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує використання російськими загарбниками на фронті систем супутникового зв'язку Starlink.

Радіоперехоплення розмови окупантів свідчить, що для налагодження доступу до інтернету термінали Starlink росіяни встановили, зокрема, у підрозділах своєї 83-ї ОДШБР. Про це повідомила пресслужба ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В SpaceX відреагували на інформацію про використання росіянами Starlink

У розвідці зазначають, що війська 83-ї десантно-штурмової бригади РФ діють поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що масштаб використання росіянами терміналів Starlink на війні зростає.

"Так, зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв. Це починає набирати системного характеру", - зазначив Юсов.

Про те, що росіяни почали використовувати систему доступу до широкосмугового інтернету Starlink, повідомив волонтер Сергій Стерненко. Систему загарбники отримують через Об'єднані Арабські Емірати.

Starlink - проєкт американської компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска з супутників зв'язку. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Зараз ви читаєте новину «ГУР підтвердило використання російськими загарбниками Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі