неділя, 11 лютого 2024 12:40

Грабіжник убив сестру письменника

Грабіжник убив сестру письменника
2 роки тому на Черкащині вбили 64-річну Валентину Слабошпицьку. Вона - сестра письменника Михайла Слабошпицького. Фото: Facebook/ Михайло Слабошпицький

11 лютого 2019 року у селі Мар'янівка Шполянського району на Черкащині вбили 64-річну Валентину Слабошпицьку. Вона - сестра письменника Михайла Слабошпицького. Мешкала одна. З чоловіком давно розлучилася, дітей не мала. Тримала невелику крамницю. Там її знайшли мертвою через два дні.

Валентина все життя працювала бібліотекарем. Крамницю відкрила після виходу на пенсію. Торгувала продуктами, із Хмельницького возила одяг і взуття.

"Була доброю жінкою, відкритою, з багатьма приятелювала. Коли раптово зникла, люди забили на сполох", - розповіла тоді Gazeta.ua сусідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учительці проломили голову в зачиненій бібліотеці

Підозрюваного у вбивстві затримали впродовж доби. Ним виявився раніше судимий житель села — тоді 19-річний Іван. Прийшов у магазин, коли Валентина замикала двері. Вдарив обухом сокири по голові, жінка одразу померла. Узяв ковбасу, чотири апельсини, дев'ять великих пачок сухариків, два блоки цигарок, гроші й утік. Сокиру викинув дорогою. У злочині зізнався одразу.

Валентину Слабошпицьку ховали всім селом 16 лютого.

Валентина Слабошпицька дуже пишалася своїм братом, Михайлом, розповідала тоді його дружина Світлана Короненко. Завжди телефонувала і приїздила за найменшої нагоди. В магазині, де знайшли тіло Валентини, все було перевернуте. Рідні припускали, грабіжників було кілька і вони шукали гроші.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжник убив сестру письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі