четвер, 31 жовтня 2013 17:09

Однорічний малюк в Донецьку вилетів з вікна 4-го поверху разом з москітною сіткою

Вчора в Донецьку однорічний Славко випав з вікна. У дитини зламані дві руки і праве стегно. Переломи закриті зі зсувами. У Донецькій обласній травматології малюка оперували близько 4 годин. Кажуть, що завдяки якісній та оперативній допомозі, пригода обійдеться без наслідків для здоров'я. Інвалідом Славко не стане.

У цій родині донецьких робітників є троє дітей. Шестирічний Марк грався з однорічним Славком, десятирічна Марта була в школі. Славко виліз на підвіконня, його старший братик вирішив прикрити вікно, яке було відкрите на провітрювання. Але, замість цього, ненавмисно відкрив стулку, так що малюк випав разом з москітною сіткою.

"Відвернулася буквально на мить, а дитина летить, - каже 31-річна мама Ольга. - Вибігла - Славко лежить прямо на москітній сітці, тільки під оком синячок. Слава богу, впав не на асфальт, а на газон. Був у свідомості, навіть не плакав - стогнав. Старший Марк вважає себе винним, просить прощення: "Мамочко, я не хотів".

Лікарі кажуть, що у 16.45 малюка до них привезли на "швидкій". Дитину одразу відправили в протишокову палату, провели протишокові заходи, а потім зробили операцію.

"На відміну від дорослих, у дітей бувають капсулярні розриви органів - печінки і селезінки, які відразу можуть не визначатися, і тому зараз малюк перебуває під наглядом, - говорить про маленького пацієнта заввідділенням інтенсивної терапії Донецької обласної травматології Володимир Кузь. - Лікування застосовується помірне для таких маленьких - закриті корекції, методи скелетних витягувань, гіпсові пов'язки. Складність в тому, що малюки не говорять, не можуть нам поскаржитися. Але Славко чітко фіксує погляд, уважно стежить за подіями - тобто, осередкової симптоматики немає. Незручність створює йому скелетний натяг - він звик спати на боці, а тут повернутися не може. Якщо нічого не буде нас насторожувати, через 1-2 доби ми переведемо Славка у дитяче відділення".

Внутрішні пошкодження, які спочатку не проявлялися, стали причиною смерті школяра в Донецьку на початку жовтня. Дідусь привіз в Донецьку обласну травматологію 13-річного Сергійка на своїй машині. Зовнішніх пошкоджень у підлітка не було. Знімки показали, що у нього немає переломів і на "швидкій допомозі" хлопчика відправили в обласну дитячу лікарню. Там Сергійко помер від розриву печінки та внутрішньої кровотечі.

Медична експертиза зробила висновок, що дитину можна було врятувати у разі оперативного втручання протягом години. Тому батьки Сергія Криворотька хочуть, щоб покарали чергового хірурга обласної травматології, який оглядав їхню дитину. Вважають, що Сергійку не у повній мірі була надана термінова хірургічна допомога.

Однак, як виявилося, перед тим, як звернутися за допомогою, хлопчик провів вдома три години. Мабуть, він відчував біль в очеревині, але не скаржився дорослим, побоюючись покарання. Разом з приятелями Сергій катався на мотоциклі з коляскою. Його товариш не впорався з керуванням, транспорт перекинувся і коляска вдарила Сергія в живіт.

Зараз ви читаєте новину «Однорічний малюк в Донецьку вилетів з вікна 4-го поверху разом з москітною сіткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі