пʼятниця, 02 грудня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму

Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму
Херсонщина - це Україна. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На тимчасово захопленій території Херсонської області ворог посилив фільтраційні заходи.

Окупанти перевіряють транспорт, телефони та документи цивільних. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 2 грудня.

"Зокрема, на пропускних пунктах на в'їзд та виїзд з міста Генічеськ окупанти перевіряють всі транспортні засоби, документи та телефони місцевих жителів", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчан змушують відмовлятися від частини зарплати на користь окупаційної армії

У тимчасово окупованому Криму співробітники "військових комісаріатів" готуються до чергової хвилі мобілізації.

"За наявною інформацією, в місті Керч проводяться звірки даних військовозобов'язаних осіб на державних підприємствах", – додали в Генштабі.

За 1 грудня російські війська 12 разів обстріляли Херсон. Внаслідок чого загинула людина, ще одна – постраждала. В Херсоні постраждала вул. Кулика, пошкоджено житлові будинки, горіли три легкові автомобілі. Також у бік Бериславського шосе були "прильоти", повідомила міська військова адміністрація.

Окупанти почали інтенсивно обстрілювати Херсон та правобережжя області після втечі на лівий берег Дніпра. У російському міноборони втечу називали "маневром" та "перекиданням військ і техніки".

Зараз ви читаєте новину «Генштаб розповів, що відбувається на лівобережжі Херсонщини та в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі