четвер, 05 липня 2007 12:52

Генпрокуратура Росії відмовилася видати Лугового Великій Британії

 Генпрокуратура РФ направила британській владі офіційну відмову у видачі Андрія Лугового, звинуваченого у Великій Британії у вбивстві Олександра Литвиненка. Про це повідомили інформовані джерела у Москві. Офіційної інформації з Генпрокуратури поки не надходило.

Відмова в екстрадиції Лугового мотивована положеннями російської конституції, яка забороняє видавати громадян РФ іншим державам.

Раніше офіційні представники Генпрокуратури РФ, включаючи генпрокурора Юрія Чайку, вже заявляли, що Луговий не може бути  виданий  саме по цих підставах. Також зазначалося, що у разі достатніх доказів винності проти Лугового буде порушено кримінальну справу і його судитимуть у Росії за російськими законами.

Колишній офіцер ФСБ Литвиненко, який отримав притулок у Великій Британії, помер у лікарні 23 листопада 2006 року від отруєння радіоактивним полониєм-210. За даними слідства, отруйна речовина потрапила у організм Литвиненка 1 листопада, коли він зустрічався у лондонському готелі з Луговим, який заперечує всі звинувачення у свою адресу.

На спеціальній прес-конференції він запропонував три власні версії отруєння Литвиненка: на його думку, до вбивства колишнього співробітника ФСБ можуть бути причетні або британські спецслужби, або "російська мафія", або Борис Березовський.

Крім того, Луговий заявив, що Литвиненко і Березовській є агентами британської розвідки MI6, яка намагалася його завербувати. За фактами заяв Лугового ФСБ порушила кримінальну справу про шпигунство, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура Росії відмовилася видати Лугового Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі