субота, 11 лютого 2023 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Де в Україні найгірша ситуація зі світлом ‒ енергетики розповіли

Де в Україні найгірша ситуація зі світлом ‒ енергетики розповіли
Росія вночі 11 лютого знову атакувала енергетичні об'єкти України дронами. Фото: ukrinform.ua

Внаслідок нічної російської атаки дронами 11 лютого знову є влучання по теплоелектростанціях та об'єктам магістральних мереж.

Однак, завдяки професійній роботі аварійних бригад, вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних знеструмлень. Про це повідомили в Укренерго.

Ситуація в енергосистемі внаслідок атаки ракет та дронів складна, але контрольована.

"У Харкові у зв'язку з пошкодженням енергетичних об'єктів застосовані аварійні відключення. Також через мережеві обмеження, які введені після пошкодження ворогом об'єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та місті Києві", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла у Києві – як працюватиуть бювети

На Одещині фахівцям Укренерго разом з обленерго вдалося ввести в роботу частину обладнання. Там тривають роботи над поверненням регіону енергоживлення.

Окрім того, наступного тижня продовжаться заміри фактичного споживання згідно з графіком.

"Енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БПЛА по енергооб'єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій", ‒ наголошують в Укренерго.

Внаслідок масованої ранкової атаки 10 лютого Україна зазнала масштабних пошкоджень, окупанти змогли пошкодити декілька теплових і гідроелектростанцій у той час, коли Україна набрала спроможностей у генерації енергії.

Проте окупантам вже вкотре не вдалось заринути країну у блекаут. Про це розповів голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Зараз ви читаєте новину «Де в Україні найгірша ситуація зі світлом ‒ енергетики розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі