середа, 30 листопада 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Є непрямі ознаки підготовки до нових ударів. Українців закликають бути готовими до атак РФ

Є непрямі ознаки підготовки до нових ударів. Українців закликають бути готовими до атак РФ
Українців просять бути готовими до атаки РФ. Фото: УНН

Російський агресор може нагнітати ситуацію в Україні перед масовим обстрілом, аби завдати удару неочікувано.

Тож українців просять бути готовими до таких дій ворога. Про це сказала керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Те, що така атака не сталася на початку тижня, коли вони її планували, і про що було попереджено населення – не треба розганяти як зайву паніку, яку розганяли влада та військові. Це попередження і нагадування про те, що війна триває. Ворог використовує інтервали у 7-10 діб для того, щоб підготувати свої потужності. І цілком ймовірно може нагнітати таку ситуацію", – пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завдала ракетного удару по Запорізькій області: перші подробиці і відео

Вона додала, що ворог поводиться підступно, тому може вдарити будь-коли. Вона наголосила, що росіяни зосереджують літаки та ракетоносії. Це свідчить про підготовку до ракетного удару.

"На летовищах Росії накопичена стратегічна авіація споряджена, тактична авіація споряджена, ракетоносій виведений на чергування – це непрямі ознаки до підготовки удару", – сказала речниця Сил оборони півдня.

Збройні сили України продовжують активно контрнаступати у бік Сватового Луганської області, знищуючи пункти дислокації та склади ворога.

Росіяни своєю чергою намагаються приписати уявні перемоги у Мар'їнці та під Бахмутом Донецької області. Про це свідчать карти боїв за 29 листопада, опубліковані американським Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Є непрямі ознаки підготовки до нових ударів. Українців закликають бути готовими до атак РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі