четвер, 27 жовтня 2022 16:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо в Україні і є "брудна бомба", то зробили її росіяни: ЦСК розповів подробиці

Якщо в Україні і є "брудна бомба", то зробили її росіяни: ЦСК розповів подробиці
Росіяни могли зробити "брудну бомбу" зі зниклих відходів на Запорізькій АЕС, коли навесні об'єкт захопили кадирівці. Фото: Getty Images

Уся кремлівська рать на чолі з президентом Володимиро Путіним судомно продовжує переконувати світ в правдивості абсурду про те, що Україна нібито хоче використати "брудну бомбу", хоча навіть генсек НАТО назвав ці заяви нісенітницею.

Втім, є ймовірність, що вона дійсно існує. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій у Telegram.

"Зробити її могли зі зниклих відходів на Запорізькій АЕС, коли навесні об'єкт захопили кадировці. А тепер російська влада просто втратила контроль над ними і переживає, що це спливе в абсолютно несподіваній ситуації", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прагне зміни влади в Києві" – аналітики США проаналізували останні висловлювання Путіна

У ЦСК повідомили, що протягом останнього тижня росіяни у таємному режимі проводять несанкціоновані будівельні роботи на території сухого сховища відпрацьованого ядерного палива ЗАЕС. Туди не допускають представників МАГАТЕ та працівників станції.

Відомо, що у сховищі розташовані 174 контейнери з відпрацьованим ядерним паливом – їхнє руйнування внаслідок підриву може призвести до радіаційної аварії та забруднення кількох сотень квадратних км найближчих територій.

"Такі дії росіян, кажуть у Енергоатомі, можуть свідчити про можливу підготовку ними теракту з використанням ядерних матеріалів та радіоактивних відходів, які зберігаються на майданчику станції", – підкреслили в ЦСК.

Росія продовжує обвинувачувати Україну в нібито проведеній підготовці до удару "брудною бомбою" по своїй же території.

До міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника російського генштабу Валерія Герасимова, які раніше розганяли ці безпідставні обвинувачення, приєднався президент Володимир Путін.

Російський диктатор переказав маячню про "брудну бомбу" на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД

Зараз ви читаєте новину «Якщо в Україні і є "брудна бомба", то зробили її росіяни: ЦСК розповів подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі