неділя, 11 травня 2014 10:00

"Якби ми не відступили, місто потонуло би у крові" - Тимчук розповів, що відбувається у Маріуполі

"Якби ми не відступили, місто потонуло би у крові" - Тимчук розповів, що відбувається у Маріуполі

У Маріуполі 9 травня проти українських силовиків сепаратисти вивели на вулиці велику кількість мирного населення. У Нацгвардії було два варіанти: або прийняти нав'язуваний сценарій РФ і втопити місто в крові, або відступити. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Ми свідомо вчора не коментували ситуацію з виведенням військ з Маріуполя, вважаючи, що такі пояснення повинні давати або представники вищого керівництва країни, або силовики. Вчора представники командування Національної гвардії в цілому прокоментували ситуацію. Постараємося розширити ці тези для розуміння", - написав він.

"У доповідній записці групи "ІС" від 10 травня ми вказували, що силовики продемонстрували досить серйозний професійний рівень. Проте варто звернути увагу і на тезу щодо російської пропаганди. Суть у тому, що в Маріуполі (на відміну від Слов'янська або Краматорська) ми побачили, як отруєні російською пропагандою місцеві жителі досить серйозно підтримали терористів, вийшовши на вулиці для протистояння з міфічним "Правим сектором", і сприймаючи силовиків як ворога - посланців "нелегітимної бандерівської" влади.

І, хоча основну частину цих "мирних протестувальників" складали місцеві люмпени і маргінали (що ми прекрасно бачили на відео подій), масштабність виступів проти українських силовиків досягла критичного рівня - враховуючи, що в подіях брали активну участь вже не тільки проплачені, а й "ідейні" громадяни. По суті, події в Маріуполі запахли форматом громадянської війни, яку так прагне розпалити в Україні російське керівництво.

У цій ситуації у силовиків було два варіанти. Або прийняти нав'язуваний сценарій і втопити місто в крові. Або відступити. Був обраний другий варіант", - резюмував Тимчук.

Нагадаємо, за даними департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА, 9 травня в Маріуполі під час проведення АТО загинули 7 осіб, 39 отримали поранення. За інформацією міністра внутрішніх справ, загинули 20 людей. За неофіційними даними, кількість загиблих більше 40 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Якби ми не відступили, місто потонуло би у крові" - Тимчук розповів, що відбувається у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі