пʼятниця, 21 жовтня 2022 18:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт спрогнозував, скільки росіяни протримаються у Херсоні

Експерт спрогнозував, скільки росіяни протримаються у Херсоні
Російські окупанти вже готуються до відступу з тимчасово захопленого Херсону. Фото: Армія Inform

Російські окупанти вже готуються до відступу з тимчасово захопленого Херсона.

Для оборони рубежів військове керівництво залучило пошарпані частини десантників. Про це в ефірі телеканалу Freedom розповів військово-політичний експерт Олександр Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінування росіянами Каховської ГЕС ‒ у ГУР повідомили нові деталі

"На правому березі видно спроби російських військ, щоб якось дотягнути ситуацію до зими. Там зараз оборону утримують десантники, яких зібрали з лівого берега. Це боєздатні угруповання ЗС РФ, хоч і були пошарпані в боях", – сказав експерт.

На думку експерта, роль цього десанту в районі півночі й заходу Берислава – утримувати наступ українських військ до моменту прибуття максимальної групи військ на лівий берег Херсона.

"Вони максимально намагаються стримати наступ українських сил, утримувати рубежі, щоб окупанти змогли вивезти майно награбоване, свої сім'ї. Це вже очевидно: вони починають відхід, а десантники їх прикривають", – пояснив Мусієнко.

Експерт також додав, що запланований російським командуванням підрив Каховської дамби ситуацію для РФ на півдні не змінить.

"Не буде ефекту цунамі. Підтоплення деяких населених пунктів і, можливо, деяких вулиць. Але підрив ГЕС не буде тією катастрофою, яку планують зробити росіяни. Вони думають: ви наблизитеся – ми підірвемо й вас змиємо. Але судячи з оцінок наших фахівців, навряд чи таке станеться", – уточнив Мусієнко.

Мусієнко підкреслив, що ситуація для російських військ там несприятлива.

Українські військові матимуть можливість просунутися вперед на Донбасі й повернути Херсон упродовж наступних шести тижнів, тобто до грудня.

На думку офіційних осіб Сполучених Штатів Америки, бойові дії можуть продовжитися ще кілька місяців, пише The New York Times з посиланням на анонімних чиновників США.

Серед факторів, які можуть вплинути на перебіг війни, називають складніші умови у грудні, ступінь готовності президента Росії Володимира Путіна до ескалації, єдність Європи на тлі різкого зростання цін на енергоносії, а також потенційну зміну політичної ситуації у США після проміжних виборів у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, скільки росіяни протримаються у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі