четвер, 11 жовтня 2012 10:21

Двох вінничан обпекло вибухом автоклаву

Двох вінничан обпекло вибухом автоклаву
Чоловіки отримали травми внаслідок вибуху побутового автоклаву під час консервування. Фото: ukranews.com

43-річний мешканець села Джулинка Бершадського району, що на Вінниччині зі своїм товаришем готував тушонку в автоклаві. Це сталося у нього вдома. На допомогу прийшов його 30-річний товариш. Разом консервували рибну тушонку. Під час приготування автоклав вибухнув.

Від отриманих травм чоловіків госпіталізували. Старший чоловік отримав рани лівої долоні, правого коліна. Він обпік лице, шию та ліве плече. Також діагностували термічні опіки і контузію очей. Його товариш доставили до лікарні з рваною раною голови, плеча правого вуха, опіки лиця. Про це повідомляє прес-служба обласного управління МНС.

Лікарі кажуть, чоловіки зараз у важкому стані. Вони знаходяться у травматологічному відділенні Бершадської центральної районної лікарні.

Як стало відомо, чоловіки отримали травми внаслідок вибуху побутового автоклаву під час консервування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові чоловік обгорів на проводах високовольтної лінії, але вижив

"Вибух автоклаву спричинив клапан, який створює надлишковий тиск в автоклаві. Чоловіки його перегріли. Сам апарат саморобний. Консервацію робили на вогні. Рибну тушонку роблять щороку, бо живуть поряд річки Південний Буг. Цього разу хотіли закрити 78 банок", — каже начальник Бершадського управління МНС Олександр Гончарук.

Тим часом працівники МНС просять громадян бути обережними під час консервування продуктів.

"При цьому вони мають не забувати про свою безпеку. Тому повинні перевіряти справність побутових приладів. Ніколи не забуду випадок, що стався 12 років тому. Тоді люди закололи свиню. Хотіли з неї зробити тушонку. Автоклав гріли на балонному газу. Господар робив в газовому господарстві, то мав можливість привезти 28 балонів. І вони всі зірвалися. Тоді троє людей загинуло відразу", — додає Олександр Гончарук.

Зараз ви читаєте новину «Двох вінничан обпекло вибухом автоклаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі