четвер, 21 липня 2022 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість убитих окупантами дітей стрімко зросла

Кількість убитих окупантами дітей стрімко зросла
Від дій російської армії продовжують гинути діти в Україні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Унаслідок повномасштабної агресії Росії 358 дітей загинули й понад 681 зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Це офіційній дані на ранок 21 липня, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора. За добу до цієї статистики додалося п'ять загиблих і двоє поранених дітей.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", – наголосили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 361, Харківській – 194, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 52, Запорізькій – 40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали з улюбленою іграшкою: на Вінниччині попрощалися із загиблим у теракті 8-річним Кирилом

20 липня внаслідок масового обстрілу ворогом Харкова загинув 13-річний хлопчик, 15-річна дівчина зазнала поранень. 19 червня внаслідок артилерійських обстрілів села Іванівка Ізюмського району Харківської області поранена 16-річна дівчина.

"Моніторингом платформи збирання доказів злочинів warcrimes.gov.ua встановлено, що внаслідок обстрілів житлових кварталів Маріуполя Донецької області з 24 лютого до 29 березня загинуло четверо дітей від 7 до 15 років", – ідеться в повідомленні.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджено 2185 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю, за даними ОГ.

Кабінет міністрів визначив тривалість навчального року під час дії воєнного стану. Навчальний рік почнеться 1 вересня, а закінчиться 30 червня 2023 року.

Головам місцевих військових адміністрацій і керівникам навчальних закладів доручили організувати початок навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Міністерство освіти й науки рекомендує навчання змінами у разі браку в шкільних укриттях місць для всіх учасників освітнього процесу. Крім того, низку предметів радять перевести в онлайн-формат.

Зараз ви читаєте новину «Кількість убитих окупантами дітей стрімко зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі