пʼятниця, 07 квітня 2023 13:50

Посадовець військової частини "відібрав" у солдатів понад пів мільйона бойових доплат

Посадовець військової частини "відібрав" у солдатів понад пів мільйона бойових доплат
На Одещині посадовець військової частини "відібрав" у солдат доплати на 600 тис. грн. Фото: ДБР

На Одещині посадовець військової частини "відібрав" у солдат доплати на 600 тис. грн. Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику матеріального забезпечення однієї з військових частин, який вимагав із підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану.

У разі відмови він погрожував підлеглим проблеми з проходженням служби та навіть фізичною розправою, звітує пресслужба ДБР. Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

"Працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей із підлеглих. Військовослужбовцю повідомили про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, а також застосуванню насильства до підлеглого", – ідеться в повідомленні.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" зрадницю, яка навела ракети РФ на школу

Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного переправлення правоохоронцем ухилянтів за кордон.

Правоохоронцю, який вивозив чоловіків призивного віку через державний кордон України, повідомили про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Зараз ви читаєте новину «Посадовець військової частини "відібрав" у солдатів понад пів мільйона бойових доплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі