середа, 15 вересня 2021 12:08

Чиновник Міноборони "заробив" $30 тис. на земельних оборудках
5

Правоохоронці затримали на хабарі начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони.

Про це повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

Фото: gp.gov.ua

Посадовець і посередник вимагали від представника товариства $30 тис. за сприяння в прийнятті сесією селищної ради рішення про дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку в Гостомелі Київської області.

"За ці кошти вони обіцяли також дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення іншої земельної ділянки в Гостомелі в користування на умовах оренди та укладення з Міноборони договорів про капітальне будівництво на землях, що перебувають у віданні Міноборони, зокрема на території військового містечка", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали чоловіка, який пропонував слідчому $30 тис.

Після одержання другої частини хабаря в сумі $20 тис. чиновника Міноборони та посередника затримали.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Тривають слідчі дії, встановлюються інші учасники схеми.

9 вересня правоохоронці обшукали Департамент економіки та інвестицій, Департамент земельних ресурсів. Посадовців КМДА підозрюють у незаконному передаванні земельних ділянок у центрі Києва. Ідеться про передавання нерухомості на вул. Хрещатик і вул. Михайла Грушевського за заниженою вартістю та без аукціону. Сума завданих державі збитків становить понад 150 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Міноборони "заробив" $30 тис. на земельних оборудках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі