понеділок, 27 серпня 2012 10:28

Через тропічний шторм у Мексиканській затоці з нафтових платформ евакуйовують робітників

Через тропічний шторм у Мексиканській затоці з нафтових платформ евакуйовують робітників

Нафтовидобувні компанії приблизно на чверть скоротили денний обсяг видобутку нафти у Мексиканській затоці через тропічний шторм "Ісаак". Про це повідомляється на сайті Бюро з питань безпеки та природоохоронного правозастосування США (US Bureau of Safety and Environmental Enforcement).

За даними на вечір неділі, 26 серпня, всього евакуйовано 39 платформ і 8 бурових установок. Зокрема, тимчасово призупинили виробництво в Мексиканській затоці компанії BP, Royal Dutch Shell, Apache Corp і Murphy Oil Corp. Також більш ніж на 8 відсотків скоротився щоденний обсяг видобутку природного газу.

Тропічний шторм "Ісаак", епіцентр якого знаходиться в районі острова Кі Вест, поруч із узбережжям Флориди, поступово набирає силу. Метеорологи прогнозують, що він може досягти потужності урагану другої категорії, швидкість вітру при якому досягає 160 кілометрів на годину. Очікується, що ураган вдарить по південному узбережжю США в районі Нового Орлеана в середу, 29 серпня. Сім років тому в цьому ж районі пройшов руйнівний ураган "Катріна", через який місто було практично повністю затоплене.

У чотирьох американських штатах - Флорида, Луїзіана, Алабама і Міссісіпі - через "Ісаака" оголошено надзвичайний стан.

"Ісаак", ураган, ослаблений до тропічного шторму, раніше встиг вдарити по Гаїті, де став причиною загибелі як мінімум семи людей. Також він пройшов уздовж узбережжя Куби, де завдав серйозної шкоди лініям електропередач і повалив велику кількість дерев.

Зараз ви читаєте новину «Через тропічний шторм у Мексиканській затоці з нафтових платформ евакуйовують робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі