пʼятниця, 28 жовтня 2022 19:21

Колишньому топпосадовцю оголосили підозру – оборудки з квартирами

Колишньому топпосадовцю оголосили підозру – оборудки з квартирами
Генерал Петро Цигикал очолював Державну прикордонну службу у 2017-19 роках. Фото: dpsu.gov.ua

Колишньому голові Державної прикордонної служби повідомили про підозру у зловживанні владою і службовим становищем.

Про підозру повідомила Спеціалізована антикорупційнп прокуратура. Прізвища посадовця не назвали. Про справу САП розповіла у Facebook.

Справа стосується першого півріччя 2019 року. Тоді ДПСУ очолював генерал Петро Цигикал.

У першому півріччі 2019 року товариство – забудовник відповідно до укладених договорів мало передати Держприкордонслужбі 66 квартир у Львові. Зокрема – в одному з центральних районів міста для заселення прикордонників та їхніх родин.

Попри договірні зобов'язання забудовник продав квартири, призначені прикордонникам.

"Задля приховання злочинних дій директор товариства вступив у злочинну змову з представниками Державної прикордонної служби України і провів "заміну" житла, незважаючи на те, що воно не відповідало умовам договорів", – розповіла САП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не відреагував на петицію про суддю з російським паспортом

У результаті, прикордонна служба отримала 53 квартири в одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Про підозру повідомили колишнім голові Держприкордонслужби, начальнику Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби і директору фірми.

Санкція статті передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Цього місяця підозру оголосили колишньому народному депутату Максиму Микитасю. Його підозрюють у пропозиції €22 млн хабаря меру Дніпра Борису Філатову.

Вищий антикорупційний суд взяв екснардепа під варту.

Микитася також підозрюють у незаконному заволодінні майном Нацгвардії. Розслідування велося з грудня 2017-го.

УкрБуд і Нацгвардія домовилися про зведення житлового комплексу на території колишньої військової частини. В обмін на 1 га землі в центрі Києва Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць. Згодом Нацгвардія відмовилася від нерухомого майна на Печерську в обмін на 65 квартир на околиці Києва.

Заступник керівника Офісу президента Олег Татаров був адвокатом і представляв інтереси УкрБуд.

НАБУ відкрило провадження, в якому Татарова підозрювали у причетності до надання хабаря за фальсифікацію експертизи у справі Микитася. Офіс генерального прокурора на чолі з Іриною Венедіктовою планомірно вів справу до закриття, повідомляли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому топпосадовцю оголосили підозру – оборудки з квартирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі