субота, 26 липня 2014 18:41

Бойовики тримають у заручниках 90 дітей-сиріт Донецька і Макіївки

Бойовики тримають у заручниках 90 дітей-сиріт Донецька і Макіївки
Фото: ipress.ua

У заручниках у терористів залишаються 90 дітей-сиріт віком до чотирьох років, вихованців дитячих будинків Донецька і Макіївки. Про це повідомили донецькі активісти-волонтери, які вже займалися вивезенням дітей із зони АТО, а також джерела, близькі до Донецької облдержадміністрації, пише "Радіо Свобода".

Наразі 50 малолітніх дітей з обласного і міського будинків "Малятко", як і раніше, залишаються в небезпечному Донецьку. Також у Макіївці 40 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, народжених від ВІЛ-позитивних матерів, з обласного спеціалізованого будинку дитини залишаються заручниками в зоні АТО.

За словами активістів, діти вже були підготовлені до відправлення, і автобуси стояли біля дитячих будинків, але озброєні бойовики з батальйону "Схід" тоді заборонили вивозити дітей.

Зараз тривають переговори про можливе вивезення дітей, зокрема хворих дітей. Співробітники дитячих будинків, медики, активісти, волонтери і прості жителі Макіївки й Донецька сподіваються, що ці вже й так обділені долею діти-сироти не стануть заручниками і живим щитом для бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики тримають у заручниках 90 дітей-сиріт Донецька і Макіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі