середа, 10 червня 2020 09:19

Бив дружину та погрожував газом: сусіди розповіли про депутата, який підірвав квартиру

Бив дружину та погрожував газом: сусіди розповіли про депутата, який підірвав квартиру
У Новомосковську, в одній із квартир у багатоповерхівці, пролунав вибух та спалахнула пожежа. Постраждав 36-річний власник. Фото: dp.dsns.gov.ua

Вибух та потужна пожежа в багатоповерхівці Новомосковська на Дніпропетровщині стались у квартирі 36-річного депутата міської ради. Стіна між квартирами розлетілася на шматочки і засипала кімнату сусідів. Їх удома не було.

Постраждав лише власник оселі, де стався вибух. Весь у вогні, він самотужки вибіг після вибуху.

"Визирнув, а тут людина лежить. І в диму весь. І горить. Кричить: викличи швидку допомогу та пожежників. Я не чув запаху газу. Але, за логікою, газова плита ціла, кухня ціла. А вибухнуло в кімнаті", – розповідає сусід, передає ТСН.

Постраждалого чоловіка госпіталізували до лікарні в тяжкому стані. Близько 100% поверхні тіла уражені. Крім цього, ще є опік дихальних шляхів. Це була спроба самогубства, - вважають у поліції. Перед трагедією чоловік відправив повідомлення знайомим.

"Там були відповідні відомості, які дали нам підстави вважати, що це спроба самогубства. За попередніми висновками експертів, вибух стався внаслідок витоку газу", – каже начальник відділу комунікації обласної поліції Ганна Старчевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у квартирі ексдепутата: підозрюють самогубство

Постраждалий - тимчасово безробітний. Сусіди кажуть, що неодноразово захищали його дружину та дітей від домашнього насильства. Останнім часом він жив сам.

"Ця людина - неадекватна. Ми останні два роки просто мучилися з цим сусідом, він бив свою дружину, діти були налякані. Ми викликали поліцію. Він тут погрожував, що відкриє газ, відключили газ. Ми з того моменту на пороховій бочці", – каже сусідка Людмила Степаненко.

Що саме вибухнуло, з'ясовують експерти. Газова служба спочатку заперечувала, що це природній газ, нині ж утримується від коментарів. Інша комісія з'ясує масштаби руйнувань.

Підстав для евакуації людей немає. Тож без газу та електрики люди залишаються у власних домівках. А проти депутата поліція готує кримінальне провадження - за навмисне ушкодження чужого майна. От тільки жодних прогнозів щодо його стану медики не дають - надто серйозні опіки.

Повідомлення про те, що в одній із квартир багатоповерхівки по вул. Гетьманській прогримів вибух та спалахнула пожежа, надійшло 9 червня, о 5:41. Вогнем знищено домашнє майно у квартирі, де виникла пожежа, та зруйновано внутрішню стіну із сусідньою квартирою. Пошкоджено обшивку балкона у квартирі на 4-му поверсі. Звідти врятували 7-річного хлопчика.

Зараз ви читаєте новину «Бив дружину та погрожував газом: сусіди розповіли про депутата, який підірвав квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі