вівторок, 31 липня 2012 17:17

Автокатастрофа у Польщі могла статися через втому водія

Автокатастрофа у Польщі могла статися через втому водія
В результаті зіткнення в Польщі загинуло 9 українських заробітчан. Фото: for-ua.com

Односельчани Володимира Матисюка, водія маршрутки "Форд", яка потрапила під потяг "Лович-Лодзь" в польському селищі Братосцевіце, вважають, що він був втомлений, тому міг не помітити електричку.

"Володя — добрий, непитущий чоловік. Недавно купив у кредит хату, не виплатив борг. Поїхав у Польщу, бо треба копійки. Він має свою машину, ніколи нікому не відказав, співав у церковному хорі. Його мама вчителювала, - каже Галина Заторська, землевпорядник у Мечищівській сільській раді.

Пригадує, що дружина Володимира Марія у понеділок зранку бідкалась, що цілу ніч не могла заспокоїти доньку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автокатастрофа в Польщі: стан постраждалої українки задовільний

"Віка цілу ніч не спала. Плаче й плаче. Марія не могла її заспокоїти. Вночі Марійці снилося, що рубала м'ясо, ловила курей. Перед обідом їй сказали про Володину смерть. До неї відразу посходились усі сусіди, бо вона сама з двома дітками, - говорить Загорська.

Два місяці тому у Володимира Матисюка народилась донька Вікторія. Вдома залишилась дружина Марія з 11-річним пасинком Олександром.

У селі Мечищів ховатимуть відразу трьох загиблих: 22-річного Івана Мазуркевича, 30-річного Володимира Матисюка та 44-річну Олександру Мосьондз.

Нагадаємо, що в результаті зіткнення поїзда з мікроавтобусом Ford Transit в Польщі, загинуло 9 українських заробітчан:шестеро жінок і двоє чоловіків. У лікарню були доставлені дві постраждалі, одна з яких пізніше померла. Вижила лише 21-річна Марія Мазуркевич, мешканка села Мечищів Бережанського району Тернопільської області. Українці приїхали до Польщі на місяць, збирали вишні на заводі "Ролфудс". 25 серпня мали б повернутися на Батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «Автокатастрофа у Польщі могла статися через втому водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі