вівторок, 26 квітня 2022 12:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Затятий фанат Путіна на Вінниччині агітував людей проти України
4

На Вінниччині викрили росіянина, який поширював інформаційні матеріали на підтримку воєнної агресії Російської Федерації проти України.

Із початком повномасштабного вторгнення окупантів в Україну фігурант кримінального провадження значно активізував свою інтернет-пропаганду, повідомляє пресслужба СБУ.

"Для розміщення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, зловмисник на постійній основі використовував власну сторінку в соціальній мережі, забороненій в Україні. Через дописи підозрюваний дискредитував Збройні сили України, поширював ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики Кремля", - йдеться в повідомленні.

Громадянин РФ також відкрито підтримував агресивну політику щодо України президента Росії Володимира Путіна, проведення агресивних воєнних дій на території України, знищення українських військових сил та політичної влади. Закликав до зміни державних кордонів України.

У результаті обшуків у нього вилучили комп'ютерну техніку та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передавав окупантам інформацію про військові об'єкти: на Вінниччині затримали 18-річного зрадника

Фото: facebook.com/ssu.vinnytsia

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігуранта.

Зловмиснику повідомили про підозру за трьома статтями: публічний заклик до зміни меж території України, умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України.

За ці злочини передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років із конфіскацією майна.

На Харківщині Служба безпеки України викрила трьох колаборантів у Красноградському районі. Вони в соціальних мережах підтримували дії Росії. Ще один мешканець Красноградщини відкрито вів проросійську пропаганду в соціальних мережах. Чоловік пояснював знайомим та підписникам основні цілі "спеціальної операції" та заперечував злочинні дії окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Затятий фанат Путіна на Вінниччині агітував людей проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі