пʼятниця, 22 липня 2022 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія Путіна продовжує калічити дітей в Україні: нові дані про злочини

Армія Путіна продовжує калічити дітей в Україні: нові дані про злочини
Більше ніж 1041 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: ілюстративне, Укрзалізниця

На ранок 22 липня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу не змінилася - 358.

Побільшало поранених – понад 683, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

"Стало відомо ще про двох хлопчиків 13 та 14 років, які отримали поранення внаслідок обстрілу ворогом 20 липня Нікополя Дніпропетровської області", – ідеться в повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати "сонячної" доньки не позиватиметься проти фіксера за інтервʼю

Найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 361, Харківській – 194, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 54, Запорізькій – 40.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", – нагадали у відомстві.

Через ворожі атаки пошкоджені 2188 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю, за даними ОГ.

Жителів Нікополя закликали евакуюватися у безпечніші регіони через обстріли російських окупантів. Зокрема, у громади в Нікопольському районі.

20 липня близько 3:00 російські окупанти зумисне обстріляли з "Градів" житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. Попередньо, двоє людей загинули. Дев'ятеро поранені, зокрема діти.

Унаслідок ворожої атаки в місті нові руйнування. Також по місту розкидані боєприпаси, що не здетонували.

Зараз ви читаєте новину «Армія Путіна продовжує калічити дітей в Україні: нові дані про злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі