вівторок, 09 грудня 2014 15:08

Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів на Майдані

Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів на Майдані
Фото: uapress.info

Генпрокурор Віталій Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу в розслідуванні лютневих розстрілів активістів на Майдані.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та народний депутат Віталій Купрій у Facebook.

Він зазначив, що 25 лютого цього року Верховною Радою України була направлена заява до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції цього суду щодо скоєння злочинів проти людяності під час мирних акцій протесту з 30 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року.

"Родичі загиблих на Майдані активістів, потерпілі, правозахисники з нетерпінням очікували приїзду в Україну міжнародних прокурорів для встановлення справедливості та притягнення винних осіб до відповідальності. Проте Генеральний прокурор Віталій Ярема приховав від громадськості конкретний час та місце цієї зустрічі з представниками Гаазького трибуналу. На цю зустріч навіть не запросили ініціаторів заяви, представників Верховної Ради, зокрема з профільного Комітету, в якому я працюю", - зазначив Купрій.

За його даними, відомство фактично відмовилось від допомоги міжнародного слідства, посилаючись на те, що Генпрокуратура України працює в цьому напрямку ефективно.

Зараз ви читаєте новину «Ярема відмовився від допомоги Гаазького трибуналу у розслідуванні злочинів на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі