понеділок, 14 березня 2016 11:47

Активісти опублікували нове шокуюче відео з Рівненщини, де сотні "старателів" копають бурштин

Спільнота "Автомайдан" оприлюднила на своєму каналі відео сотень копачів бурштину.

Зазначається, що його відзняли 11-го березня під час рейду місцями нелегального видобутку бурштину в українському Поліссі.

"Цього разу ми дісталися села Кухітська Воля, що знаходиться майже на кордоні Рівненської та Волинської областей", - йдеться у коментарі під відео.

У супровідній статті на сайті спільноти вказано, що "по мірі наближення до безпосередньо місця видобутку, помічаємо десятки(!) припаркованих авто, мікроавтобусів, мотоциклів, вантажівок просто біля самої дороги, що з'єднує між собою село Річки та Кухотська Воля".

"Побачине тут навіть нас вразило. Близько 100 мотопомп, які працють одночасно. Можете собі уявити, як одночасно працюють, наприклад, 100 дизельних генераторів, які стоять практично один біля одного? От і ми не могли до 11 березня. Відчуття таке, ніби ти раптом потрапив на зйомки фільму "Шалений Макс": якесь просто демонічне поєднання людей, техніки, металу, бензину та залишків природи, де це все відбувається".

 
"Безліч різноманітної спецтехніки: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, у тому числі десятки військових(!) вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі "старателями", - пишуть активісти.
Зараз ви читаєте новину «Активісти опублікували нове шокуюче відео з Рівненщини, де сотні "старателів" копають бурштин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі