середа, 05 жовтня 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Агонія божевільного світу – в Енергоатомі відреагували на спробу анексії Запорізької АЕС

Агонія божевільного світу – в Енергоатомі відреагували на спробу анексії Запорізької АЕС
Росія хоче анексувати Запорізьку АЕС. Фото: slovoidilo.ua

Російська корпорація Росатом, що керує атомними станціями РФ, створила підприємство для "анексії" Запорізької АЕС.

Окупаційна влада хоче передати управління станцією зареєстрованому в Москві новоствореному акціонерному товариству "Експлуатаційна організація Запорізької АЕС". Про це пише російське видання "Ведомости".

На ці рішення відреагував законний власник Запорізької АЕС – українська компанія Енергоатом. Там їх назвали "нікчемними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівників ЗАЕС змушують "працевлаштовуватись" в Росатом

"Нікчемні рішення Росатома щодо створення товариства "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" з юридичною адресою в Москві є агонією уявного божевільного світу країни-агресора, в якому тепер дійшли до створення псевдопідприємств із назвами українських компаній", – йдеться в заяві Енергоатому.

У компанії наголосили, що ЗАЕС залишається у складі Енергоатому за українським законодавством і буде працювати в Об'єднаній енергосистемі України.

Російські окупанти намагаються під'єднати Запорізьку атомну електростанцію до електромереж. Хочуть постачати електроенергію в окупований Крим чи до енергосистеми РФ.

Ігор Мурашов, якого викрадали російські окупанти, залишить посаду генерального директора Запорізької атомної електростанції. Мурашов зараз перебуває з сім'єю на підконтрольній Україні території і "не продовжуватиме виконувати свої обов'язки на ЗАЕС". Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергії.

Зараз ви читаєте новину «Агонія божевільного світу – в Енергоатомі відреагували на спробу анексії Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі