вівторок, 04 лютого 2020 12:40

16 людей загинули в пожежі

16 людей загинули в пожежі
Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загорівся в Одесі 4 грудня. У приміщенні було близько 400 людей. Більшість встигли вибігти на вулицю. Дехто стрибав із вікон будівлі. 16 осіб загинули. Фото: bagnet.org

4 лютого минає 2 місяці із дня смертельної пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, під час якої загинули 16 людей. Це студенти, викладачі та рятувальник.

Зайнялося в коледжі вранці 4 грудня. У приміщенні було до 400 людей. Полум'я швидко поширилося. Через дим і високу температуру студентам і викладачам було важко знайти виходи. Дехто стрибав із вікон 6-поверхової будівлі. Трагедія сталася через займання побутового електричного обладнання на третьому поверсі коледжу, за інформацією слідства.

Також у приміщенні не було виявлено жодного вогнегасника, а автоматична система оповіщення була відсутня. Склад вогнегасників знайшли під ліжком у коменданта. Оповіщення про пожежу в коледжі здійснювалося шляхом натискання на застарілу сигналізацію типу "Ревун" на першому поверсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тенти і батути не передбачені для порятунку людей: рятувальники про пожежу в Одесі

У справі є двоє підозрюваних. Це директор коледжу 65-річна Любов Кочерга. Вона до 8 лютого перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Та завгосп 66-річна Тетяна Хомич, її теж відправили під домашній арешт до 14 березня. Обом жінкам загрожує до 5 років в'язниці.

Тим часом наприкінці січня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно двом загиблим - викладачеві вищої математики та інформаційних дисциплін Ганні Бортюк і командирові відділення державного пожежно-рятувального загону ДСНС в Одеській області Сергію Шатохіну. Вони ціною власного життя врятували інших. А одеська влада виплатила 3,62 млн грн матеріальної допомоги сім'ям загиблих і постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти кричали в телефони: "Мамочко, я люблю тебе!"

Згорілу будівлю коледжу Одеська міська рада вирішила демонтувати, повідомив кореспондентові Gazeta.ua голова комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій міськради Олександр Іваницький.

"Будівлю коледжу, яке є пам'яткою архітектури, неможливо відновити. Її конструкції повністю втратили міцність і потребують демонтажу", - сказав він.

Будівлю була зведено за проєктом архітекторів Л. М. Чернігова та Я. С. Гольденберга 1914 року.

Під час пожежі в Одеському коледжі на Троїцькій, 25, постраждали 7 рятувальників. На 4 із них обвалилися сходи всередині будівлі.

Зараз ви читаєте новину «16 людей загинули в пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі