понеділок, 10 грудня 2012 18:50

150 молодиків розтрощили паркан на Троєщині, протестуючи проти будівництва нічного клубу

9 грудня о 16.00 близько 150 молодиків у масках розтрощили паркан довкола будівництва на вулиці Бальзака, 54-а у Деснянському районі столиці.

Жителі чотирьох прилеглих будинків протестують проти будівництва на цьому місці нічного клубу. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Олена Урбанська, жителька будинку по вулиці Оноре де Бальзака 52/22.

"Хлопець у гучномовець, на якому було написано "Свобода", почав говорити, що ми маємо відстоювати свої права. Наводив приклади, що на Позняках люди відстояли своє право таким чином. Потім хлопці почали руйнувати паркан. Сьогодні паркан знову почали зводити, люди виходили до будівельників", - розповіла Урбанська.

Активісти, що трощили гуртом паркан, називають себе ініціативною групою. Вони кидали петарди. Охоронці забудови ніяк не реагували на дії людей. Міліція намагалася затримати одного з неповнолітніх хлопців.

Нагадаємо, 23 листопада забудовники встановили металевий паркан між двома будинками. Люди почали виходити на вулиці та протестувати проти забудови. Представники забудовника запевняють, що будівництво законне і побудують на цьому місці скляне дитяче кафе з центром дитячого розвитку "Антошка". Вони надали обуреним мешканцям план-схему скверу, рішення Київської міської ради на передачу земельної ділянки та державний акт на власність землі підприємцю Ганні Рахімовій. Проте кияни впевнені, що біля їх будинків збудують трьохповерховий нічний клуб.

В інтернеті на одному із архітектурних сайтів виставили проект, у якому зазначено, що на цьому місці побудують ресторан-готель-дискоклуб "Айсберг". Жителі скаржаться, що на цьому місці декілька років тому вже стояла "наливайка" з гральними автоматами.

Наразі будівництво припинено до з'ясування всіх обставин. Прокуратура Деснянського району Києва розпочала перевірку законності проведення будівельних робіт. Жителі району зібрали 1 тисячу підписів проти забудови. Написали колективне звернення президенту Віктору Януковичу. На 20 грудня заплановане слухання у міській раді.

Відео Української правди

Зараз ви читаєте новину «150 молодиків розтрощили паркан на Троєщині, протестуючи проти будівництва нічного клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі