неділя, 16 травня 2021 16:54

12-річну дитину звільнили з підпільного реабілітаційного центру
3

У Кривому Розі поліція викрила реабілітаційний центр, який працював без відповідних документів
Фото: dp.npu.gov.ua
У Кривому Розі поліція викрила реабілітаційний центр, який працював без відповідних документів
У Кривому Розі поліція викрила реабілітаційний центр, який працював без відповідних документів

У Кривому Розі на Дніпропетровщині викрили підпільний центр реабілітації для алко- та наркозалежних. На роботу центр не мав жодних дозвільних документів. А за гроші, які платили родичі, пацієнти не отримували ніякої медичної допомоги та жили в неналежних умовах.

При огляді в будівлі знаходилося 16 осіб, в тому числі 12-річна дитина, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Центр був розташований в одному з приватних будинків на території Довгинцівського району. Під час огляду у будівлі перебувало 16 осіб, у тому числі 12-річна дитина. Під час перевірки поліцейські не виявили жодних дозвільних документів на ведення медичної практики та реабілітації від алкогольної і наркотичної залежності", - розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція викрила "реабілітаційний" центр, в якому катували людей

Також в діях організаторів вбачаються ознаки шахрайства. За попередньою інформацією, постраждалі перераховували на рахунки зловмисників кошти за лікарські препарати, які в подальшому не отримували.

Справу розслідують як незаконну лікувальну діяльність. За це загрожує до трьох років в'язниці. Слідчі встановлюють усіх причетних до функціонування центру.

У Запоріжжі викрили та припинили роботу "реабілітаційного центру". До закладу під приводом реабілітації поміщали осіб з нарко- та алкозалежністю, яких примусово утримували та "лікували" за гроші, отримані від родичів. Щомісячна вартість перебування "пацієнта" в закладі становила 4-7 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «12-річну дитину звільнили з підпільного реабілітаційного центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі