вівторок, 02 лютого 2021 17:58

10 хв. плавала, як поплавок - мати і син провалилися під лід

10 хв. плавала, як поплавок - мати і син провалилися під лід
Крига на каналі була надзвичайно тонкою. Фото ДСНС

2 людини урятував головний інженер Черкаситеплокомуненерго Микола Джулай. 31 січня 70-річна жінка і її 45-річний син провалилися під лід на каналі в селі Худяки під Черкасами.

"Того дня ми з товаришем ловили рибу. Він трохи посидів і поїхав, а я залишився. Коли вже збирався додому, побачив у метрах 200 від мене двох людей на льоду – чоловіка й жінку. Вітер дув у мій бік. Вони зовсім не чули мого крику. Хоча я кричав щосили, щоб вони не йшли, бо крига є не всюди. У місцях промоїн її не було взагалі, а вода була ледь притрушена снігом", - розповів Микола Васильович.

Раптом чоловік і жінка провалилися під лід.
"Якби подія сталася хоча би на 30 секунд пізніше, я б уже поїхав. А так побачив, що вони пішли під воду вдвох. Глибина на тому місці – від 1,5 до 4 метрів. Одразу побіг за мотузкою, яку мав у багажнику. Наблизившись, почав повзти. Чоловік спочатку самотужки виборсався із ополонки, побіг до матері й знову провалився. Коли я підповз ближче, то він кричав: "Рятуй матір, а не мене!" - сказав Джулай.

Якби провалилися на 30 секунд пізніше, я б уже поїхав

Перші його спроби докинути мотузку до жінки були невдалі.
"До того часу доки я бігав і повзав, вона вже 10 хвилин перебувала у воді. Плавала, як поплавок у лунці. Зрештою я підповз на 1,5 метра до ополонки й кинув мотузку. Вона намотала її на руку. Однак одразу витягти жінку лежачи на льоду було важко. Зрештою, знову виборсався син і підповз до мене. Він уже був украй знесилений. Довелося нагримати на нього, трохи поматюкатися. Чоловік зібрав рештки сил, і ми разом витягли його матір. Своєю машиною відвіз їх у село Сагунівку. Вони кілька років тому приїхали в це село", - розповів чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалка помер, занурившись по груди

За прогнозами синоптиків, у середині тижня в Черкаській області буде тепло: до +4°С. На вихідні морози посиляться до -9°С.

Зараз ви читаєте новину «10 хв. плавала, як поплавок - мати і син провалилися під лід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі