пʼятниця, 21 вересня 2018 00:15

Заборонили російськомовні фільми, пісні та книги

Львівська обласна рада заборонила російськомовні пісні, книги та фільми в регіоні. Рішення затвердили на сесії 18 вересня. За нього проголосували 57 депутатів.

Ініціювала заборону фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

— До мене навесні звернулися учасники бойових дій. Скаржилися, що на Львівщині в ресторанах і кафе музиканти виконують російські пісні, — говорить заступник голови партії "Свобода" Руслан Кошулинський, 49 років. — На зауваження військових у закладах не реагують. Через це виникали конфлікти. Доходило до використання травматичної зброї. Тому Львівська облрада й проголосувала за ухвалу. Найближчим часом створимо комісію, що контролюватиме її виконання. До неї увійдуть представники влади, громадськості та правоохоронці.

Заборона діятиме в публічних місцях — ресторанах, кафе, готелях. Стосується і вуличних музикантів. Якщо співатимуть російською, поліцейські мають право розцінювати це, як адміністративне порушення.

Обмеження діятиме до повного припинення російської агресії в Україні й повернення анексованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили російськомовні фільми, пісні та книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі