вівторок, 27 грудня 2016 01:06

Боєць, якому лікарі не давали шансів на життя, одружився

Київські волонтери допомогли організувати весілля 26-річному бійцю АТО Євгену Редьку. Чоловік служив у 3 окремому мотопіхотному батальйоні "Хортиця", був сапером. Отримав важке поранення на Донбасі, коли намагався знешкодити протитанкову міну.

Про історію кохання бійця Євгена і його дружини Юлії повідомляють "Факти і коментарі".

 

Євген виріс у селі Біленьке Запорізької області. Після школи служив у армії. Згодом влаштувався працювати у виправну колонію молодшим інспектором відділу нагляду й безпеки. Коли розпочалася війна на Донбасі, звільнився з роботи, щоб піти захищати країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць АТО освідчився коханій на вершині українських Карпат

"6 червня ми перевіряли дорогу, щоб там могли пройти машини, і виявили радіокеровану протитанкову міну. Тричі намагалися її підірвати, але вона не вибухала. А коли я вкотре почав закладати під неї заряд, міна бахнула. Мій напарник загинув на місці, а я відлетів метрів на 8, позбувся ока і лівої руки, ногу в трьох місцях поламало, розвернуло нижню щелепу, відірвало шматок верхньої губи. Зір зараз поганий: вціліле око дуже погано бачить, треба робити операцію. Решта бійців перебували в окопах. Побачивши страшну картину, кинулися на допомогу. Свідомість я не втрачав, відключився вже на операційному столі", – розповів Євген.

Його дівчина Юля не знала про поранення, адже ні дзвонити, ні говорити Євген не міг. Про те, що сталося, вона дізналася, коли бійця перевезли до Київського військового госпіталю.

"Мене тут нагороджували, а сюжет показали в новинах. Юля впізнала мене тільки по голосу, адже обличчя було забинтоване. Відразу ж приїхала", – розповів Євген.

Чоловік каже, що дуже хвилювався, коли робив коханій пропозицію.

"Раптом вона скаже "ні"? Але отримав позитивну відповідь. Юля рознервувалася, розплакалася. Потім ми одружилися. День спеціально не обирали - одного дня подали заяву, наступного розписалися в одному із київських РАЦСів. Організувати весілля і зробити цей день по-справжньому незабутнім нам допомогли волонтери", – розповів військовий.

У день весілля у Юлі не було ні сукні, ні фати. Організовувати все довелося за півдня. Після весілля молодятам зняли квартиру, в якій вони провели ніч. Її назвали медовим місяцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць зустрів свою долю на війні

Після святкування Юля повернулася на роботу, а Женя – в госпіталь. Його відпустили на добу. Пізніше закохані збираються повінчатися.

У лікарні ім. Мечникова медики кажуть, що не давали й трьох відсотків, що чоловік виживе. Але кохання творить дива.

"Зараз уже пересуваюся – правда, поки з ходунками. Але намагаюся... Адже у мене є стимул – моя дружина", – каже Євген.

У Херсоні вийшла заміж плавчиня, чемпіонка Паралімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро 24-річна Ліза Мерешко. Її обранець, 28-річний Вадим, служить контрактником у зоні АТО.
Зараз ви читаєте новину «Боєць, якому лікарі не давали шансів на життя, одружився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі