вівторок, 10 листопада 2009 14:23

Вперше за 7 років дві Кореї ледь не пострілялись у морі

Вперше за 7 років дві Кореї ледь не пострілялись у морі

Північнокорейські та південнокорейські військові кораблі розпочали перестрілку у межах спірного прикордонного району морі біля західного узбережжя Корейського півострову, повідомляє британська газета The Telegraph.

Ця сутичка сталась не дуже вчасно, тому що відносини між обома частинами Кореї почали поступово теплішати.

За попередніми даними, постраждалих немає. Перестрілка, що сталася після того як південнокорейський корабель відкрив попереджувальний вогонь по передній частині північнокорейського військового судна. Останній перетнув попереджувальну лінію морського кордону, повідомляє інформаційне агентство в Сеулі "Yonhap".

Військовий корабель Північною Кореї відповів на перестрілку.

"Північнокорейське патрульне судно перейшло попереджувальну лінію і не зупинилося, тому ми змушені були стріляти", - повідомили військові представники Південної Кореї.

В результаті нетривалої перестрілки північнокорейський катер отримав серйозні пошкодження і відплив назад до берегів КНДР.

Інцидент стався тоді, коли президент США Барак Обама розпочав п"ятиденний візит до Азії, протягом якого очікувалося, що найважливішим ключовим питанням порядку денного буде проблема північнокорейського ядерного роззброєння. Однак за останній тиждень Пхеньян оголосив, що він розробив ще більше ядерної зброї.

Подібні обставини дрібних конфліктів змушували судна Північної та Південної Кореї відкривати вогонь один по одному вздовж західного кордону у Жовтому морі в 1999 і 2002 роках.

Минулого місяця північнокорейський флот звинуватив Південну Корею в перебуванні військових кораблів за лінією кордону.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 7 років дві Кореї ледь не пострілялись у морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути