понеділок, 17 березня 2008 15:40

Зір людини залежить від її емоційного стану

Зір людини залежить від її емоційного стану

Зір звичайно залежить від емоційного стану людини, хоча безпосередніх офіційних наукових досліджень на цю тему немає. Проте практичні лікарі іноді стикаються з такими випадками. В народі з цього приводу теж існує відомий вислів "аж в очах потемніло".

Але не треба думати, що тільки негативні емоції впливають на стан зору, причиною цього можуть бути також надмірні позитивні емоції.

Взагалі стресовий чинник призводить до того, що в оргазмі виділяється адреналін, який різко звужує, спазмує судини. Сильний спазм судин може спричинити гіпертонію, тромбоз судин ока, емболію сітківки ока. Цим і пояснюється зниження гостроти зору після емоційного стресу.

Якщо після конфлікту ви відчуваєте, що у вас погіршився зір або з"явилися інші незвичні симптоми, прийміть таблетку "Нітрогліцерину", "Валідолу", "Но-шпи" або інших спазмолітичних препаратів. Ці засоби сприяють розширенню спазмованих судин. Найкраще покласти нітрогліцерин чи валідол під язик. Тобто підходять будь-які препарати, показані для надання першої медичної допомоги при серцевому нападі.

До того ж, така реакція на стрес - це привід звернутися за консультацією до лікаря-офтальмолога. Особливо небезпечно, якщо зір не відновлюється протягом 2-3 днів, не зникає відчуття дискомфорту. Такий стан може свідчити про емболію сітківки ока (закупорка судин), тромбоз із крововиливом або інші захворювання очей, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Зір людини залежить від її емоційного стану ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі