четвер, 02 серпня 2012 18:05

Мешканці Макарова заблокували роботу птахофабрики "Авангард"

Сьогодні вранці близько ста жителів села Макарів Київської області за допомогою двох вантажівок заблокували дорогу, що веде до "Макарівської птахофабрики", щоб перешкодити роботі підприємства.

За словами представника громади Геннадія Здольника, вдатися до таких радикальних заходів їх змусила бездіяльність з боку районної та обласної адміністрацій, які понад п'ять років закривають очі на кричущі порушення керівництвом "Макарівської птахофабрики" всіх санітарно-екологічних норм.

 

Геннадій Здольник повідомив, що жителі Макарова борються з птахофабрикою починаючи з 2005 року, коли агрохолдинг "Авангард" переобладнав занедбану свиноферму і організував виробництво яєць в самому центрі села. Причина - нестерпний сморід, забруднення навколишнього середовища і відсутність дозвільних документів на ведення господарської діяльності.

"При проведенні моніторингу стану атмосферного повітря в селі Макарів санепідемстанцією було встановлено, що концентрація двоокису азоту перевищує гранично допустиму норму в 1,27 раз, сірководню - в 15,38 разів, коефіцієнт комбінованої дії сірководню та аміаку - в 16,62 рази", - заявив лідер активістів.

Також жителів обурює відсутність на Макарівській птахофабриці необхідної для подібних підприємств санітарно-захисної зони.

 

"Згідно з діючими нормативами, будь-яка птахофабрика повинна знаходитися не ближче одного кілометра від житлових будинків. У Макарові така санітарна зона відсутня. Відстань від огорожі птахоферми до наших будинків - 10 метрів, до школи - 200 метрів, до дитсадка - 400 метрів", - повідомляє Геннадій Здольник.

Раніше, 20 липня, мешканці Макарова провели мітинг під стінами Київської обладміністрації. Тоді заступник голови адміністрації Андрій Спаський особисто прийняв делегацію активістів, скликав термінову  нараду і створив робочу групу для інспекції "Макарівської птахофабрики". Керівництво підприємства пускати членів робочої групи на територію птахофабрики поки відмовляється.

ТОВ "Макарівська птахофабрика" входить в агрохолдинг "Авангард" Олега Бахматюка і працює в смт. Макарів Київської області з 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Макарова заблокували роботу птахофабрики "Авангард"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі