неділя, 23 серпня 2020 20:23

"Зеленський йде шляхом до поразки і ганебної капітуляції" - дипломат

"Зеленський йде шляхом до поразки і ганебної капітуляції" - дипломат
Володимир Василенко: Влада має нарешті зрозуміти, що Україна не може йти на задоволення забаганок агресора. Фото: Тарас Подолян

Мінські домовленості не працюють як інструмент врегулювання, суперечать нашим національним інтересам і Конституції.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить дипломат Володимир Василенко.

"У свій час Порошенко підписав так звані Мінські домовленості. Треба було зупинити воєнні дії і уникнути подальшої окупації територій. Це був вимушений крок. Домовленості – стали дипломатичною пасткою для України. Порошенку вдавалось тримати її дверцята відчиненими. Поступки Зеленського Путіну можуть їх зачинити.
У той же час попередній президент казав, що Мінським домовленостям нема альтернативи. Це хибна позиція. Відповідно до 52 статті Віденської конвенції про право міжнародних договорів, будь-яка нав'язана силою угода є недійсною та нікчемною з моменту підписання. Українська сторона давно мала порушити питання про тлумачення і застосування Мінських угод відповідно до вимог міжнародного права", - наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський саботує розвиток ЗСУ та недооцінює агресора" - дипломат

Зеленський зараз дуже пишається припиненням вогню. Та це тридцята спроба, нагадує він.

"Зменшилась інтенсивність обстрілів. Однак вогонь ніколи не припинявся. Росія не хоче врегулювання конфлікту на основі міжнародного права. Прагне нав'язати свої умови, веде війну на виснаження. Очікує, що українці втомляться від постійних жертв, економічних витрат і вимагатимуть від влади припинити війну. РФ також намагається залучити західні держави до тиску на Україну. Хоче переконати їх в необхідності припинення або послаблення санкцій. Це очевидна гра. Влада має нарешті зрозуміти, що Україна не може йти на задоволення забаганок агресора. Це – шлях до поразки і ганебної капітуляції", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Василенком читайте у журналі "Країна" від 27 серпня.

У рамках робочої групи з безпеки Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) були досягнуті домовленості про 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандське четвірки" від 9 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський йде шляхом до поразки і ганебної капітуляції" - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі