четвер, 20 вересня 2012 14:28

Завтра, 21 вересня, має настати кінець світу - NASA

Завтра, 21 вересня, має настати кінець світу - NASA
Малюнок: NASA

Вчені NASA стверджують, що 21 вересня 2012 настане кінець світу. Причому кінець світу настане в прямому сенсі цього слова від аномальної погоди. Про це йдеться в роботі під назвою "Загрози космічної погоди: соціальні і економічні наслідки".

21 вересня 2012, вважають автори дослідження, на Сонці станеться серія спалахів. Сонце викине в космос величезну кількість газів, які розжарять космічну атмосферу. На Землі, внаслідок цього, почнуться дуже сильні геомагнітні потрясіння і бурі. У цей день центр космічних досліджень в місті Х'юстон очікує отримати сигнал тривоги, який надійде зі спеціального супутника, що спостерігає за Сонцем. Цей сигнал повідомить людству про те, що небезпека близька, але, на думку авторів, всі зусилля в боротьбі будуть марними. Адже для того, щоб геомагнітна буря почалася, знадобиться усього кілька хвилин.

На перших етапах люди зможуть бачити явище, яке буде нагадувати полярне сяйво, але у багато разів яскравіше. Після цього вийдуть з ладу трансформатори і всі енергосистеми. Без електрики залишаться сотні мільйонів жителів планети. В результаті власне "атаки" з боку світила ніхто з жителів Землі не загине, але її наслідки, тим не менш, будуть катастрофічними, і протягом наступних місяців рахунок жертв піде на мільйони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець світу у 2012 році?

В результаті колапсу перестануть функціонувати водо-, нафто-і газопроводи; зупиняться системи життєзабезпечення в лікарнях; вийдуть з ладу системи зберігання продуктів; економіки більш-менш розвинених країн розіб'є параліч. При цьому швидке відновлення енергосистем неможливе: згорілі трансформатори необхідно замінити новими, але заводи, на яких їх виробляють, працювати не будуть.

У результаті відновлення займе довгі роки. Як відомо, подібна магнітна буря сталася в 1859 році. У той час промисловість тільки почала розвиватися, і тому світ не зазнав дуже великих втрат. А сьогодні людство набагато більше вразливе.

Зараз ви читаєте новину «Завтра, 21 вересня, має настати кінець світу - NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

152

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі