середа, 17 вересня 2008 10:37

З сайтів виборчих комісій РФ зникла архівна інформація про вибори

Громадська організація "Голос" звернулася в Центральну виборчу комісію РФ з відкритим листом, вимагаючи пояснити, чому з сайтів виборчих комісій, присвячених минулим виборчим кампаніям, зникли старі дані електорального архіву. Про це повідомляється на сайті організації.

Правозахисники відмітили, що з другої половини 2007 року на сайтах комісій доступна лише інформація електорального архіву, що відноситься до виборів, що проходили після вересня 2003 року. Крім того, став недоступний сайт fci.ru, де раніше знаходився старий архів Федерального центру інформатизації.

У відповідь на звернення організації "Голос" голова ЦВК Володимир Чуров пояснив, що статистична інформація пропала з сайтів з технічних причин. Чуров заявив, що зараз архів поповнюється і що найближчим часом користувачі інтернету знов дістануть можливість ним користуватися. Член ЦВК Ігор Борисов у відповідь на питання газети "Комерсант" уточнив, що інформація, швидше за все, буде повернена у відкритий доступ протягом одного-двох тижнів.

У бесіді з журналістом "Комерсанта" глава "Голосу" Лілія Шибанова, яка особисто передавала відкритий лист главі ЦВК, заявила, що Чуров, як їй здалося, явно показав невдоволення "активними діями зі сторони громадської організації", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «З сайтів виборчих комісій РФ зникла архівна інформація про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі