понеділок, 06 лютого 2017 15:50

З Бандерою Україна до Європи не ввійде - Качинський

З Бандерою Україна до Європи не ввійде - Качинський
фото: Степан Бандера

Очільник польської партії "Право і Справедливість" Ярослав Качинський вважає, що звеличування персоналії Степана Бандери в Україні може завадити євроінтеграційним прагненням.

Про це він сказав в інтервʼю польським журналістам, пише TVP.INFO.

"Ми не можемо впродовж років погоджуватися, щоб в Україні був культ людей, які вчинили геноцид щодо поляків. Українці перевершили німців у жорстокості проти поляків. Коротше кажучи, це справа певного вибору України. Я чітко сказав пану президенту Порошенку, що з Бандерою вони в Європу не увійдуть. Це справа для мене ясна, ми і так продемострували величезне терпіння, але всьому є межі", – заявив польський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці й поляки повинні вибачати і просити вибачення - В'ятрович

Майбутнє українсько-польських відносин перебуває "під питанням" через трактування в Україні ролі УПА у власній історії. Про це 30 січня в радіоефірі сказав лідер керівної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський.
Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович відповів: "Вимагати від народу, що воює за свободу, зректися героїв, які захищали її в минулому, може тільки той, хто не бачить цей народ вільним у майбутньому".
Зараз ви читаєте новину «З Бандерою Україна до Європи не ввійде - Качинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі