пʼятниця, 17 липня 2009 12:40

Вибухи в столиці Індонезії є терористичними актами

Вибухи в столиці Індонезії є терористичними актами
Два вибухи, що прогриміли в індонезійській столиці Джакарті в п"ятницю, є терористичними актами, повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника президента країни Діно Патті Джалалу.

"Очевидно, що це не вибух газу, а бомби терористів", - заявив Джалал в ефірі телеканалу Metro TV.

Нагадаємо, два вибухи з інтервалом приблизно в 5 хвилин прогриміли близько 8 ранку за місцевим часом у фешенебельних готелях Ritz-Carlton та Marriott. Індонезійська влада повідомила про дев"ятьох загиблих і 50 поранених. Пізніше сапери знайшли в готелі Marriott вибуховий пристрій, який не спрацював.

У серпні 2003 року в готелі Marriott в Джакарті стався потужний вибух, який забрав життя 12 осіб, 150 осіб отримали поранення. Відповідальність за вибух взяла терористична організація Джемаа Іслам, тісно пов"язана з Аль-Каїдою.

Один із найбільших терактів стався в Індонезії в ніч на 13 жовтня 2002 року на острові Балі, коли в результаті серії вибухів, здійснених терористами-смертниками, загинуло близько 190 людей, понад 300 отримали поранення.

Бомби було підірвано біля дискотеки в місті Кута, найбільшому туристичному центрі острова. Одночасно було задіяно вибухові пристрої біля будинків консульств США на цьому острові і генерального консульства Філіппін в Манадо, адміністративному центрі провінції Північний Сулавесі, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в столиці Індонезії є терористичними актами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі