четвер, 09 лютого 2017 16:52

В'ятрович пояснив, чому 8 Березня треба зробити робочим днем

В'ятрович пояснив, чому 8 Березня треба зробити робочим днем
pravda.lutsk

Вихідний 8 березня – відлуння Радянського Союзу, а саме свято потребує нового змісту.

Таку думку висловив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в ефірі "Громадського радіо".

"8 березня – міжнародне свято, а не державне. Це одна з головних причин, чому цього дня варто скасувати вихідний, - пояснює В'ятрович. - Державними святами є тільки ті, які пов'язані з історією становлення держави. Частина з них є вихідними днями, частина – ні. Коли ми говоримо про 8 березня, ми маємо на увазі міжнародні свята, які відзначаються в Україні".

Для більшості жінок вихідний день 8 березня є ознакою того, що до їхніх прав ставляться з повагою. Але так думати помилково, вважає В'ятрович.

"Для багатьох жінок, які представляються борчинями за жіночі права, статус вихідного є показником того, що країна чи суспільство з повагою ставиться до жіночих прав. Хоча 8 березня у більшості європейських держав не вихідний день. Вихідний - тільки в Росії, Білорусі, Казахстані, Північній Кореї, В'єтнамі, Анголі. Здається, статус вихідного дня був одним з інструментів радянської влади перетворити цей день з дня боротьби за права жінок на день у форматі "букетики-тортики-шампанське", – зазначив В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасовують державні вихідні 8 березня та 9 травня

Також він зауважив, що загалом увесь календар України потребує впорядкування. Нині він хаотичний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібне Україні жіноче свято?

На сайті президента Петра Порошенка з'явилася петиція з вимогою закриття Інституту національної пам'яті.

Автор незадоволений законопроектом інституту про скасування державних свят 8 березня і 1 травня
Зараз ви читаєте новину «В'ятрович пояснив, чому 8 Березня треба зробити робочим днем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі