вівторок, 05 листопада 2013 06:06

Врадіївці знову обурені - міліція закриває справи проти вбивць і гвалтівників

Врадіївці знову обурені - міліція закриває справи проти вбивць і гвалтівників

Жителі Врадіївки та прилеглих сіл, які після липневого бунту під місцевим райвідділом міліції подавали заяви про нерозкриті кримінальні справи за останні роки комісії з МВС обурені - відкриті виробництва правоохоронці в результаті просто закрили.


Так, в селі Захарівка , розташованому неподалік від Врадіївки шість років тому від рук невідомих загинула Наталія Могильова. Тоді під вартою стразу виявилися обидва сини жінки і невістка. Невістка після спілкування з міліцією збожеволіла, один син у катівнях помер, а другий досі намагається довести, що в райвідділі до нього застосовувалися тортури. Він запевняє - міліціонери катували його струмом. Влітку, як і інші врадіївці, він написав заяву, і лише днями отримав відповідь.

- Справа закрити за відсутністю складу злочину, розумієте? Всю родину угробили, а злочина немає, - каже Григорій Могильов, житель cела Захарівка. Така ж відповідь прийшла і Вірі Підгурський. Її син нібито повісився прямо в райвідділі міліції - на рукомийнику.

- І ось, куди я ні піду, - одна брехня. Я дійду до крайніх заходів! Я за себе не відповідаю, загину чи ні, але я вже не можу, - обурюється Віра Підгурський, мешканка села Врадіївка.

/media/video/524459/1_524459.mp4

Громадські діячі кажуть, що мета правоохоронних органів - зам'яти врадіївські скандали. Відразу після бунту в селищі з'явився адвокат, який пропонував людям юридичну допомогу безкоштовно, а потім просто зник. - Зібравши всі документи, він успішно завів їх у темний ліс юридичної крутійства, щоб ці прокурори могли позакривати ось ці всі справи, - упевнений Анатолій Бурлака, місцевий громадський діяч.

У прокуратурі Врадіївського району журналістам заявили, що кримінальні виробництва за скаргами жителів Врадіївки закриті законно, а у людей є право це заперечити. Однак, жителі не мають надії на суди і знову готуються виходити на акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Врадіївці знову обурені - міліція закриває справи проти вбивць і гвалтівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі