вівторок, 22 вересня 2020 14:59

Лікарі Харкова не витримали напливу хворих

Лікарі Харкова не витримали напливу хворих
Медики масово звільняються з харківської міської лікарні. ФОТО:pinterest.com

У Харкові 25 медиків звільняються з міської лікарні №25 через інтенсивний наплив пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

За 16-18 вересня медзаклад прийняв 96 хворих на Covid, хоча розрахований на 100 пацієнтів. Про це журналістам "Суспільного" розповіла заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

"25 людей на сьогоднішній день, я розмовляла з головним лікарем, подали заяви на звільнення. Він з ними працює, обговорює, просить залишитися, тому що у нас немає іншого виходу. Кадрів немає. Медичних кадрів, які нам сьогодні потрібні, в тій кількості, їх на сьогодні немає", - сказала заступниця мера.

Також, за її словами, в місті підготувалися до напливу хворих, як могли. Однак для медпрацівників початок роботи з хворими на Covid-19 був великим стресом і навантаженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ намагається запобігти катастрофі з Covid-19, а не ліквідувати її наслідки – експерт

"Люди, які повинні працювати з Covid-хворими, розуміють, що вони можуть захворіти. Вони пишуть заяви, тому що їм страшно за себе, за своїх близьких", - розповідає Горбунова-Рубан.

Із 16 вересня через зростання кількості госпіталізованих опорні лікарні Харкова та області почали приймати почергово пацієнтів з коронавірусом. Тоді за добу хворобу виявили у 362 жителів області, з яких 7 померли.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі Харкова не витримали напливу хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі