понеділок, 11 травня 2020 01:33

Влади Чорногорії і Туреччини заявили про готовність відновлення туристичного сезону

Влади Чорногорії і Туреччини заявили про готовність відновлення туристичного сезону
Європейські країни готуються приймати туристів. Фото: Reuters

Туреччина готується до відкриття туристичного сезону.

З кінця травня планується поступово відкривати внутрішнє авіасполучення, а в червні поступово - після попереднього узгодження з певними країнами - міжнародне, повідомив турецький міністр культури і туризму Мехмет Ерсой в інтерв'ю телеканалу CNN Türk.

Готелі та заклади громадського харчування повинні будуть дотримуватися строгих правил для запобігання поширенню коронавірусу. Йдеться про забезпечення дистанції між людьми і впровадження правил гігієни. Співробітники готелів та ресторанів пройдуть спеціальні курси підготовки.

Ресторанам в Туреччині, зокрема, доведеться відмовитися від шведського столу. Їжа і напої будуть видаватися відпочиваючим виключно співробітниками закладів.

Крім того, в Туреччині оприлюднять дані про можливості медичного обслуговування в туристичних районах.

Ерсой зазначив, що до коронавірусної кризи Туреччина розраховувала на обслуговування в цьому році 58 мільйонів туристів. Нині він передбачає, що відкриються до 60% готелів.

Прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович заявив, що країна готується до відновлення туристичного сезону з 1 липня, не дивлячись на пандемію коронавірусу.

Країна готується почати свій туристичний сезон вже в найближчі тижні. При цьому уряд просуває Чорногорію як країну, де немає загрози коронавірусу.

В першу чергу, Маркович розрахує туристів із сусідніх Сербії та Боснії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість інфікованих Covid-19 перевищила 4 млн

Літній туристичний сезон 2020 зірвано через пандемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Влади Чорногорії і Туреччини заявили про готовність відновлення туристичного сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі