понеділок, 15 лютого 2010 16:18

Вітренко назвала Бенюка "обличчям фашизму" та "бандерівським холуєм"

Вітренко назвала Бенюка "обличчям фашизму" та "бандерівським холуєм"

Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко назвала актора Богдана Бенюка, 52 роки, Гітлером. Їй не сподобалась його остання роль - російського льотчика у блокбастері "Кандагар".

Вітренко написала відкритого листа Міністерства культури РФ, де навела 5 причин, чому Бенюк не може грати цю роль.

"Картина знята на замовлення телеканалу Росія, тобто на кошти Російської Федерації, - каже в розмові з Gazeta.ua Вітренко. - Та хіба вони знали, що на роль одного з льотчиків взяли заступника голови неонаціоналістичної партії "Свобода"? Цього Бенюка!"

"Разом з Тягнибоком вони керують чисельними русофобськими рухами, викорчовують нашу спільну історію, російську культуру й мову. Невже на всьому пострадянському просторі не знайшлось іншого артиста, крім цього нащадка Бандери? Таке питання я й поставила в своєму листі", - відзначає політик.

Вітренко зізнається, обличчя Бенюка не підходить для російського кіно.

"Обличчя Бенюка - таке ж обличчя фашизму, як обличчя Гітлера й Геббельса. Він очолює партію, яка до 2004 року називалась Соціал - націоналістична партія України. Нічого не нагадує? Гітлер мав точно таку ж партію. Хіба продюсери фільму "Кандагар" не розуміють, що заплативши гонорар Бенюкові, вони тим самим профінансували напад на севастопольські маяки й демонстрації проти російського флоту в Криму?"

"А цей продажний бандерівський холуй потім вдоволено буде розповідати, як на москальські гроші він зноситиме пам"ятники радянським воїнам", - продовжує розповідати свою версію політичних поглядів актора Вітренко.

"Мені б не хотілось, аби Бенюк через чиюсь необачність ще й нагороду за цю стрічку отримав. Або навіть гірше - носив звання "російського артиста", - закінчує лідер ПСПУ.

Актор, у свою чергу, дякує Вітренко за рекламу та іронічно ставиться до її висловлювань.

"Ха-ха-ха. Так хай не скаржиться, а одразу бере ножиці й вирізає мене з усіх кадрів. Думаю, оновлений фільм триватиме хвилини три, не більше. А взагалі, дякую пані Вітренко за рекламу. Росія нарешті зрозуміє, що Бенюк справді велике цабе", - відповідає він.

Українська прем"єра фільму "Кандагар" відбулася 4 лютого. Зняв стрічку російський режисер львівського походження Андрій Кавун. Бюджет картини $7 млн. В основі сюжету — реальні події 15-річної давнини. Крім Богдана Бенюка в фільмі знялися Володимир Машков, Олександр Балуєв і Андрій Панін.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко назвала Бенюка "обличчям фашизму" та "бандерівським холуєм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі