субота, 18 березня 2017 10:52

Вино з корицею та 3 ямки в землі: що необхідно зробити 18 березня

Вино з корицею та 3 ямки в землі: що необхідно зробити 18 березня
Фото: teacher.at.ua

У народі 18 березня говорили: "Конон кличе на город" - пора було приступати до перекопування грядок. Обов'язково потрібно хоча б вийти на город та трохи копнути, навіть, якщо ще лежить сніг. Цим люди виявляють повагу покровителю городників. Вірили, що він віддячить багатим урожаєм.

Про це повідомляє Depo.ua

18 березня викопували 3 ямки, промовляючи: "Одна лунка для суші, друга для мошки, третя для хробаків". Вважалося, що Конон-градарь допоможе, адже його вважали небесним покровителем городів та посівів. Казали: "Хоч на Конона й зима - все одно зорюй грядки, вивозь гній, тоді і город буде хорошим, і овочів багато буде". Рекомендувалося готувати насіння капусти і помідорів до посадки в парники. Для цього їх замочували. Також 18 березня селяни займалися налагодженням парників, працювали на землі, оновлювали ґрунт. Вранці заморозки були вже не такими сильними.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: "Трохим проказує на місяць уперьод — яким жовтень буде"

У цей день не радять робити великі покупки. Кажуть, не прослужать довго чи виявляться марними.

Якщо подружжя вип'є сьогодні вина з корицею, то їхні почуття будуть міцними і сильними.

З 18 березня по 15 квітня, згідно з народним календарем, починалося сніготанення, з'являлися метелики-лимонниці.

Зараз ви читаєте новину «Вино з корицею та 3 ямки в землі: що необхідно зробити 18 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі