субота, 27 березня 2010 12:14

Вибухом вибито вікна у нічному клубі (ФОТО)

- Бахнуло так, що стіни в будинку задрижали. Я думала - газ. А виявилось - бомба, - каже киянка Ніна Кушнір, 61 рік. В п"ятницю в половині десятої ранку біля житлової шестиповерхівки на столичному проспекті Перемоги, 108/1 сапери підірвали споряджений вибухівкою пристрій.

Саморобну міну знайшов охоронець нічного клубу "Бінго" о восьмій ранку. Пристрій був прихований у паперовому пакеті з-під кефіру. Він лежав у 5 метрах від входу у клуб. Охоронець думав це сміття. Підняв пакет, але той виявився важким. Зсередини стирчали дроти. Чоловік обережно поклав знахідку на землю біля квіткової клумби і подзвонив до міліції.

- Вибухотехніки знайшли у пакунку пристрій з пейджером. На табло йшов відлік часу у зворотному напрямку. До нуля лишалось вісім хвилин. Людей з небезпечної зони евакуювали, перекрили рух пішоходів по прилеглій частині проспекту Перемоги. На пристрій спрямували струмінь води з водяної гармати, - каже керівник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук.

Від удару міна вибухнула. Осколки розлетілись на десятки метрів, посікли стіну нічного клубу. На першому поверсі повилітали вікна в кімнаті зі старими гральними автоматами. У вхідних дверях розбито скло. З кам"яного бордюру квіткової клумби вирвано шматок, вагою з десяток кг.

Люди не постраждали. "Бінго" в п"ятницю працював до другої ночі, відвідувачі вже розійшлись по домах. В 15 метрах від місця вибуху розташовано житловий будинок. Мешканців не евакуювали і не попередили.

- Я чуть инфаркт не получила, - скаржиться репортеру "ГПУ" літня сусідка Ніни Кушнір. Називатись не хоче. - Только проснулась, и тут - ба-бах! Как я перепугалась - словами не описать.

Вибух чули і працівники Святошинської райдержадміністрації Києва та учні середньої школи N40. Обидві установи розташовані через дорогу від клубу "Бінго". Школярі розказали, що в їхньому класі ледь не вибило вікна.

Експерти визначили, що в якості вибухівки використовувався перекис оцту. Приблизна потужність пристрою - близько 100 грамів в тротиловому еквіваленті. Заряд вибухнув частково, водяний струмінь з гармати встиг розтрощити міну перед тим, як вона детонувала. В міліції кажуть, що вибух справного пристрою міг призвести до більш трагічних наслідків.

В п"ятницю пообіді прибиральниці клубу збирають біля фасаду "Бінго" бите скло. Робітники нашвидкуруч забивають вікна плитами ДСП. По навколишніх будинках ходять міліціонери, шукають свідків, які могли бачити хто приніс пакет з вибухівкою. Довкола клубу стоять по одному коротко стрижені чоловіки в чорному одязі. Вони уважно роздивляються кожного перехожого.

В п"ятницю на 19.00 годину в "Бінго" призначено виступ скандальної американської негритянської групи "Онікс". Ці виконавці гангстр-репу та хіп-хопу критикують нацистів та погрожують їм. За однією з версій міліції, вибух могли влаштувати українські неонацисти, аби перешкодити виступу гурту. Якщо ця інформація підтвердиться, буде порушено кримінальну справу за статтею "Проведення терористичного акту".

У 2007-му біля клубу "Бінго" 60 неонацистів побили групу представників молодіжних субкультур "панки" та "емо". Бійка сталась перед концертом російського рок-гурту "Аматори".

Одразу після вибуху, адміністрація клубу вивісила на своєму сайті оголошення про те, що концерт "Оніксу" скасовано. Але надвечір це рішення відмінили.

- Біля клубу вибухнула димовуха, - запевняє телефоном відвідувачів, що мають білети, організатор концерту. - Жодної небезпеки немає. Спокій охороняє 200 охоронців. Приходьте і нічого не бійтесь.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Вибухом вибито вікна у нічному клубі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі